İşletmeler İçin Doğru Yangın Kapısı Seçme Rehberi

İşletmeler İçin Doğru Yangın Kapısı Seçme Rehberi

Yangın Kapısı Seçiminde Önemli Noktalar

Özellikle acil durumlarda kullanılacak kapılar da en önemli olan öge genellikle kapıların rengi ve biçimi olmaktadır. Yalnızca belirli renkler değil pek çok farklı renge sahip olan yangın kapılarının büyüklüğü de son derece önemlidir. Tüm bu ögeler seçilirken en dikkat edilmesi gereken noktalardan biri büyüklük olacaktır. İşletme ya da yaşam alanınıza en uygun olan büyüklükte yangın kapısı değil o kapıyı kullanacak tahmini insan sayısına uygun olarak yangın kapısı boyutu seçimi yapmak çok daha doğru olacaktır. Herhangi bir panik anında tek kapılı olan yangın kapılarından fazla insan geçmeye çalışması halinde burada çeşitli ezilmeler yaşanabilecektir. Aynı zamanda yangın kapısının seçiminde panik barlar da son derece önemlidir. Seçeceğiniz yangın kapısının panik barları olduğundan mutlaka emin olunuz. Ayrıca yangın kapısı renginin de seçimi önemli olmakla birlikte genellikle beyaz, yeşil ve kırmızı renkler tercih edilmektedir.

Yangın Kapılarında Güvenlik

Özellikle panik anları için eşsiz birer kurtarıcı olan yangın kapıları bazı durumlarda kötü niyetli insanlar için de bir kurtarıcı olabilmektedir. Bu gibi durumların yaşanmaması için pek çok kişi pek çok farklı güvenlik önlemi almaktadır. Ancak bu noktada unutulmamalıdır ki hemen her güvenlik önlemi panik anında önünüze engel olarak çıkabilmektedir. Bu gibi durumlar karşısında alınacak olan her önlem iyi değerlendirilmeli ve hatta yönetmeliğe uygun olarak yapılacak olan tatbikatlarda bu önlemler değerlendirilmelidir. Bu değerlendirmelere uygun olarak da güvenlik önlemleri seçilmelidir. Güvenlik önlemlerinden en sık kullanılanı ise kilitlerdir. Bu kilitler her ne kadar güvenlikli olsa da aynı zaman da kapının hızlı açılması için de engel oluşturabilmektedir. Bu bakımdan seçilecek her bir adım mutlaka dikkatle seçilmelidir.

Yangın Kapılarından Tam Performans Sağlama

Ne yazık ki pek çok durumda yangın kapılarının açılmama hatta tatbikat yapılmadığı için nasıl kullanılacağı dahi bilinmemektedir. Bu gibi durumlarda ise ilk dikkat edilmesi gereken husus yangın kapılarının kullanımında bakımlarını yerine getirmek olacaktır. Özellikle kullanımı bakımından oldukça pratik olan yangın kapıları gerekli bakımları düzenli periyotlar içerisinde sağlanmaz ise performansında düşüşler yaşanacaktır. Bu durumun önlenmesi için düzenli olarak kapının kullanılması ve düzenli olarak eksik olan veya çalışmayan parçaların tamiri gerekmektedir. Bu durum her ne kadar zorlu olsa da düzenli olarak tekrarlandığında herhangi bir panik halinde hem sizin hem de o alanda bulunan hemen herkesin hayatını kurtarmak için en ideal kaçış yollarından biri olacaktır. Bu bakımdan düzenli bakım ve kontrol ile performans arttırılabilir ve yangın kapısının yakınlarına konumlandırılacak olan ekstra yangın tüpleri ile de koruma arttırılabilir

Ürün Talep Formu

Formu doldurun, biz size ulaşalım.

CAPTCHA